Team Ronbalt

Team Ronbalt er teamnavnet til Mina Brennhovd med sine to hunder Ayida og Paris. 

Vi har planer om å konkurrere i flere grener innen hundesport, og tenker at ett Teamnavn er på sin plass. 

Litt om meg: Jeg heter Mina Brennhovd, og er 23 år. Jeg er sykepleier og har en brennende interesse for hund. 

Langsiktige mål: Bli utdannet hundetrener, konkurrere i Agility, Rallylydighet og ta bronsemerket i Lydighet. 

Kortsiktige mål: Komme meg til startstreken til blåbærkonkurranse i AG og Kl 1 RL. 

Grunnen til at jeg valgte Ronbalt som teamnavn er på grunn av historien navnet har. Som et ungt barn fikk vi to Leonbergere, Ronja og Baltus. Det var to hunder som var perfekte familiehunder, men det ble aldri noen avlshunder slik mor hadde håpet på. Likevel var Ronja og Baltus starten på interessen for avl og hund for min mor og meg. Kort tid etter fikk vi vår andre Leonberger Vesla. Vesla var vå øyensten, klippe og alfatispe. Vesla lærte meg så mye om naturlig og sunt hundespråk, og jeg brukte ofte å observere Vesla når ho var i interaksjon med andre hunder for å lære hva man gjør, og ikke gjør. Min mor og Vesla hadde og et helt unikt bånd. De konkurrerte aldri innenfor lydighet, men Vesla sugde til seg de fleste titler innen utstilling på grunn av samarbeidet ho og min mor hadde. Når Vesla kom i ringen var ho lært å vise seg med prakt, fordi det var gøy for dem. 

Mens vi hadde Vesla fikk vi interessen for Mittelspitz. Dette er en liten, lettlært og tøff rase. Som et ungt barn fikk jeg prøve meg på enkel lydighet med disse hundene. 

Team navnet Ronbalt minner meg og om hundepensjonatet familien min hadde på den tiden. Jeg var fremdeles et barn, men det var to spesielle hunder som virkelig satte i gang den brennende interessen jeg har for hunder. Det var to Carlos Wolfdog, en kryssning mellom Ulv og Schæfer som jeg hadde ansvar for i to uker. Dette fordi de tillot kun meg å være i nærheten av dem. Mestringen det ga og få respekt av disse flotte hundene, startet en flamme i meg som siden aldri ble blåst ut. 

Det tok likevel lang tid før jeg fikk min første hund; mellompuddelen Ayida. På grunn av studier passet det best slik å vente med sin første hund, men jeg ventet ikke forgjeves. Ayida kom fra Tyskland som 4 mnd valp. Allerede fra første stund gikk valpen fot med kontakt, og lysten til å trene med hunder ble sterkere. Jeg og Ayida trente, prøvde og feilet. Det viste seg at dette var en svært lettlært hund, som ikke kunne lære fort nok. På grunn av covid fikk vi ikke vært med på vårt første kurs før september 2022, når Ayida nesten var to år. Første kurs var Agility, noe Ayida tok på strak pote. 

Min andre hund, storpuddelen Paris kom til meg påsken 2022. Paris er et mer rolig vesen enn Ayida, men synes det er veldig gøy å trene. 

Sammen med Ayida og Paris håper jeg at jeg kan starte min ferd inn i hundesporten sin verden. Vi skal trene og bygge teamet vårt klart for å konkurrere! Vi er mer klar enn noen gang for å begynne! 

Følg oss gjerne på ferden på instagramkontoen Ayida_poodle!

Hilsen fra Mina, Ayida og Paris!